Sista-dagen-i Karlstad-rallyt 25/8

Datum

Titel

Organisatör

2001-08-25

Sista-dagen-i Karlstad-rallyt

Inge, Magnus R

Vi träffades kl 09.00 på Kungälvs busstorg för att åka och hämta Stefan i Romelanda. Bjarne var chaufför i en bil men efter några mil så körde han in till vägkanten alldeles likblek! Då hade Tommy suttit i baksätet och berättat om olika händelser i sitt yrkesliv ex. armar och ben som låg lite varstans efter olika trafikolyckor etc.

Kl. 11.58 kom vi till Karlstad eller rättare sagt Zakridals industriområde där vi mötte Rosén. Där körde vi sedan in och lämpade av våra gå-ut-kläder. Sedan körde vi vidare till Magnus nuvarande arbetsplats. Väl där på plats så parkerade vi, lastade av sov-grejer och tog av oss alla kläder!! (Utom kalsippisarna). Sedan var det klänning på som gällde. Magnus H uttryckte sitt missnöje (som väntat) eftersom detta inte var särskilt macho.

Vi satte oss och tog en macka och en öl när plötsligt Tramp-Ture stormade in! Han ville att vi skulle förflytta oss till ett kryss på den karta som han hade med sig. Vårt transportmedel var 9 st cyklar (jättesköna och praktiska) Efter cykelturen så kändes det som om vi alla varit på en gay-klubb.

Bosse började med att försöka dränka sin plånbok i öl. Cykelturen gick genom Karlstads centrala delar där vår utstyrsel väckte en viss munterhet (varför då?). Utanför Sandgrund tog vi en dryckespaus och sedan fortsatte vi igenom drakbåtsfestivalsområdet. Så småningom kom vi till krysset där vi möttes av ett orakel. Vi fick lite stärkande vichyvatten och sötdricka. Vi delades upp i 2 lag. Sedan skulle de 2 lagen lägga varsitt pussel så fort som möjligt. Det ena laget vann.

Cykelturen fortsatte sedan till nästan anhalt där vi möttes av kol-arbetarna Heiki och Veiki. De bjöd på vargtass och tyckte sedan att vi skulle tävla vidare. Först så var det stockbärning med stock-sax. Ett av lagen vann. Sedan skulle vi försöka såga av en stock så snabbt som möjligt. Det ena laget vann. Sedan skulle vi laga kolbullar på öppen eld. Smakade underbart.

Ett av lagen premierades sedan för den totala vinsten och förärades "Den gyllene fogsvansen". Sedan var det båt därifrån genom Karlstads yttre arkipelag. Kl. 17 var vi åter vid Zakridals bastu. Där bjöds det på bastu, ärtsoppa med punsch. Kl. 21 åkte vi taxi till Rosens arbetsplats för att hämta diverse livremmar och strumpor för att sedan fortsätta till Bishop Arms. Lite senare hamnade vi på Sandgrund för att lämna detta ställe vid 3-tiden med hjälp av en svarttaxi. Dagen efter vaknade vi vid 9-tiden, åt frukost och åkte hemåt vid 12-tiden. Winkler körde den ena bilen. Tydligen sov alla i den bilen (även föraren) för plötsligt upptäckte alla att vi var i Årjäng!! Så då fick vi köra någon konstig väg genom skogarna för att så småningom hamna i Uddevalla. Kl. 17.00 var vi i Kungälv (2 timmar försenade).

Utgifter:
 

8.200 kr

Projecta (organisatör)

1000 kr

Systembolag

900 kr

Bastu

500 kr

Ärtsoppa

350 kr

Frukost + div

180 kr

Smörgåsar

660 kr

9 st. klänningar

90 kr

Strumpbyxor

810 kr

Entre Sandgrund

920+ kr

Drinkar

475 kr

Taxi

200 kr

Korv

150 kr

Svarttaxi

840 kr

Drivmedel

-----------------

 

15.275 kr

Minimum

Sista-dagen-i Karlstad-rallyt 25/8.
Oförstörda, nyktra och straight
Observera de lite ansträngda leendena p.g.a att alla håller andan
En kvinna och Tramp-Ture
Punsch-tanternas egna bag-lady!
Kolla, vad hon hittade!
En dränkt plånbok.
Här dricks och luftas det!!
Så här sitter och dricker en RIKTIG kvinna.
Inne på drakbåt-festivalsområdet
Oraklet spelade inte sin roll särskilt väl.
Ett pussel skall läggas fortast möjligt.
Action!
Det ena laget vann.
Blir den större, tro??
TRÄDET, alltså!
Vid nästa stopp så erbjuder två kolarbetare Vargtass.
Heiki och Veiki
Stock-bärnings-race med stock-sax.

Ännu mer tant-bilder!